Hamur Atması - Bartın
Hamur Atması Malzemeleri Nelerdir
- 125 g un
- 10 g ayçiçek yağı
- 30 g salça
- 30 g biber salçası
- 50 g kuru soğan
- 1000 g su
- 5 g tuz
- 5 g karabiber
Üzeri İçin;
- 250 g yoğurt
- 25 g sarımsak
- 5 g tuz
Hamur Atması Nasıl Yapılır
Unu, tuzu ve suyu sert bir hamur haline gelene kadar yoğurunuz. Soğanları küp olarak doğrayıp, bir tavada sıvı yağda kavurunuz. Önce domates salçasını 2 dakika sonrada biber salçasını ekleyerek kavurmaya devam ediniz. Baharatlarını ilave ediniz. Suyunu koyarak kaynamaya bırakınız. Kaynadıktan sonra ocaktan alınız. Bir tencereye su koyarak kaynatınız. Hamuru küçük parçalar halinde kopartarak kaynayan suyun içine atınız. Hamurlar 5 dakika piştikten sonra alınız. Bu işlemi yoğurduğunuz tüm hamur bitene kadar 3-4 defa tekrarlayınız. Pişen hamurlar servis tabağına alındıktan sonra hazırlanan sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosu üzerine dökerek servis ediniz.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Hamur Atması
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6505
Eklenme Tarihi :
02 Temmuz 2019 Salı
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı