­ ZÜNGÜL | Kültür Portalı

Züngül - Kilis

Züngül Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g üzüm bastığı 
  • İki su bardağı un
  • Bir yumurta
  • Bir yemek kaşığı kabartma tozu 
  • İki su bardağı zeytinyağı 
  • Bir çay kaşığı tarçın

Züngül Nasıl Yapılır

Un, yumurta, kabartma tozu karıştırılarak bulamaç yapılır. Kare şeklinde avuç içi kadar kesilen üzüm bastıkları, hazırlanan bulamaç hamuruna batırılarak, kızgın zeytinyağında kızartılır. Servis tabağına alınarak, üzerine çekilmiş ceviz içi veya yeşil fıstık serpilir. Arzuya göre tarçın serpilerek servis yapılır.

Kaynak: Kilis Yemekleri Kitabı (R. Tuncay BELGİN )

Kilis Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 10644    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 05 Ocak 2024 Cuma