­ KÜMBET YAYLASI | Kültür Portalı

Kümbet Yaylası - Giresun

Dereli İlçesi sınırları içerisinde yer alan yayla, Giresun’a yaklaşık 60 kilometre mesafede bulunmaktadır. Gerek ilgi çekici coğrafyası, rahatlatıcı iklim özellikleri, zengin bitki örtüsü, tertemiz ve berrak su kaynaklarıyla, gerekse Karadeniz yayla kültürünün çekici örnekleri (yöresel yemekler,yöresel eğlenceler,yöresel mimari vb.) bulunan yayla alanı, 1991 yılında turizm merkezi ilan edilmiştir.

Yaylaya, Giresun-Dereli-Şebinkarahisar yolu üzerinden ulaşmak mümkündür. Yayla çimenlerle kaplı ve orman içine serpilmiş düzlüklerden oluşmaktadır. Yaylada temmuz ayında, Uluslararası Kümbet  Kültür ve Sanat Festivali düzenlenmektedir.

Kaynak: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Giresun Gezilecek Yerler

Yayla
Yayla Turizmi
Dereli İlçesi'nde bulunmaktadır. Ulaşım sorunu bulunmamakta olup, il merkezine olan uzaklığı 60 kilometredir.
Kümbet Köyü, Dereli, Giresun, Türkiye

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 43805    Eklenme Tarihi : 27 Ağustos 2021 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Eylül 2021 Pazartesi