­ SEYYİD VAKKAS TÜRBESİ | Kültür Portalı

Seyyid Vakkas Türbesi - Giresun

Fatih Sultan Mehmet’in uç beylerindendir. Osmanlı ordularına  Giresun’un fethi kapılarını açma uğraşlarını verirken şehit olmuş ve şehit olduğu yerde toprağa verilmiştir. Rizeli Mehmet Ali Bey tarafından 1888 yılında, o zamanlardaki ahşap ziyaretgahın yerine 19'uncu yüzyıl Osmanlı mimarisinin tipik bir Kümbet özelliğini taşıyan türbesi inşa edilmiştir. Giresun Seyyit Vakkas Türbesi, sekizgen gövdeli ve kubbeli yapıdır. Söz konusu türbenin, arşiv kayıtlarında projeleri mevcuttur. Şehir merkezindedir ve yerli, yabancı ziyaretçiler ile bölge halkı tarafından sık sık ziyaret edilmektedir.

Kaynak: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Giresun Gezilecek Yerler

Türbe
Şehir merkezinde olup, hem araç hem de yay ulaşımı kolaydır.
Kapu Mahallesi Giresun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 21866    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Mayıs 2020 Salı