­ BEZELYE KIZARTMASI | Kültür Portalı

Bezelye Kızartması - Giresun

Malzemeler:

1 kg. bezelye, 3 adet yumurta, 1 fincan mısır unu, 1 fincan buğday unu, yeterince tuz az tereyağ ve fındık yağ.

Hazırlanışı:

Bezelyeler ayıklanır, yıkanır ve haşlanır. Derin bir kaba alınır. Üzerine yumurtalar kırılır. Mısır ve buğnay unu, tuz ilave edilerek harmanlanır. Kızgın tavada az fındık yağı ile alt üst edilerek her iki tarafıda pembeleşinceye kadar kızartılır. Sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Sebze-Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 559    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi