­ FINDIK UNU ÇORBASI | Kültür Portalı

Fındık Unu Çorbası - Giresun

Fındık Unu Çorbası Malzemelri Nelerdir

  • 4 çorba kaşığı beyaz un
  • 6 çorba kaşığı fındık unu
  • 4 çorba kaşığı acıbiber salçası veya normal salça
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 2 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı fındık yağı

Fındık Unu Çorbası Nasıl Yapılır

Tencerede beyaz un, yağ ile kavrulur. Üzerine fındık unu, salça ilave edilir, biraz daha kavrulur, baharatları ilave edilir. Su ve süt ilave edilerek 8-10 dakika daha kaynatılır.

KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 3093    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 09 Mart 2023 Perşembe