­ FIRIN KURUSU FASULYESİ DİBLESİ | Kültür Portalı

Fırın Kurusu Fasulyesi Diblesi - Giresun

Malzemeler:

1/2 kg. fasulye kurusu, 3 adet soğan, 1 su bardağı pirinç, 2 çorba kaşığı tereyağ, 1 çay bardağı fındık yağ, kırmızı biber,

Hazırlanışı:

Fasulye kurusu yıkanır. Az su ile haşlanır.Yumusayınca süzülür. Küçük küçük doğranır. Bir tencereye doğranmış fasulyenin yarısı konulur. Üzerine yıkanmış pirinç, tekrar fasulye ve doğranmış soğanmlar konur. Tuz ve fındık yağı ilave edilerek pirinçler yumusayıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta tereyağ tavada kırmızı biberle kızdırılıp diblenin üzerine dökülür. Ağızı kapatılarak demlenmeye bırakılır. Sonra iki kez harmanlanır. Sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 2502    Eklenme Tarihi : 18 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2018 Perşembe