Sakızdırık Köftesi - Muğla
Malzemeler:
-500 gr. satır kıyması
-250-300 gr. kuyruk yağı
-Sakız ağacından çöp şişler
-Kimyon
-Tuz
Yapılışı:
Kasaptan alınan et ve kuyruk yağı satırla doğranarak kıyma yapılır. Kıyma, içine tuz ve kimyon katılıp iyice yoğrulur. Sonra çöp şişlere, çok kalın olmayacak şekilde elle sıkıştırarak sarılır. Çubuğun etrafında düşmeden tutunması için kıymanın içine kuyruk yağı mutlaka eklenmiş olmalıdır. Bütün şişler bittikten sonra odun kömürlü ızgarada, ağır ateşte olmak koşulu ile alt-üst edilerek pişirilir. 8-10 dakika içinde pişen bu köfte, sakız ağacının kendine özgü olan aroması nedeniyle ayrı bir lezzete sahip olur.
Servisi, sıcak yapılır. Yanında salata, közlenmiş biber, domates ve soğan iyi gider.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2961
Eklenme Tarihi :
07 Haziran 2017 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
13 Haziran 2017 Salı