­ ISIRGAN YEMEĞİ | Kültür Portalı

Isırgan Yemeği - Giresun

MALZEMELER:

1 kg. Isırgan otu, 3-4 diş sarımsak, 1 çay bardağı un, 3-4 kaşık tereyağı, Tuz, nane ve su.

HAZIRLANIŞI: Isırgan iyice yıkanır ve kaynar suda haşlanarak süzülür. Sonra tel süzgeçten elle ezilerek geçirilir. (robot veya blender ile de ezilebilir) Ezilen ısırgan tencereye alınarak ateşe konur. Pişirilmeye başlanır eğer kıvamı koyu ise arzuya göre biraz su ilave edilir. Tuzu konur. 2-3 dakika piştikten sonra karıştırılarak azar azar unu ilave edilir. Unun topak olmamasına dikkat edilir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ayrı bir kapta ince doğranmış sarımsak yağda kavrulur ve ısırgana ilave edilir. Üzerine nane serpilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun.

KAYNAK:Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Sebze-Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 760    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 21 Mart 2018 Çarşamba