Maruk (Pancar Çiçeği) Kavurması - Giresun
Maruk (pancar çiçeği) Kavurması Malzemeleri Nelerdir
- 1 bağ karalahana
- 2 adet soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- yeterince tuz, pul biber
Maruk Kavurması Nasıl Yapılır
Karalahana çiçeği ayıklanıp yıkanır. Bir tencerede haşlanarak süzülür. Karalahana çiçeği haşlanırken diğer yanda soğanlar kavrulur. Kavrulan soğana karalahana çiçeğinin suyu sıkılıp ilave edilir. Tuz, biber ilave edilip servis yapılır.
KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Giresun Yemekleri Kitabı.
Pancar Çiçeği Kavurması
Görsel Sahibi: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7969
Eklenme Tarihi :
21 Mart 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
02 Mart 2023 Perşembe