­ SAKARCA DİBLESİ | Kültür Portalı

Sakarca Diblesi - Giresun

Sakarca Diblesi Malzemeleri Nelerdir

  • 1 bağ sakarca
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 bardak su
  • Fındık yağı
  • Tuz

Sakarca Diblesi Nasıl Yapılır

İnce kıyılmış soğanlar sıvı yağda kavrulur. Yıkanıp doğranan sakarcalar pirinç ve yeterince su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008

Görüntülenme Sayısı : 1801    Eklenme Tarihi : 18 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 16 Şubat 2023 Perşembe