­ UNLAMA | Kültür Portalı

Unlama - Giresun

MALZEMELER: 1 bağ karalahana, 1-2 adet soğan, 1 su bardağı mısır unu, 1 çorba kaşığı tereyağ, 1/2 fincan fındık yağ, 1 fincan pirinç, 1 fincan bulgur, 5 bardak su, tuz ve acı biber. HAZIRLANIŞI: Lahanalar ayıklanır, yıkanır ve ince ince kıyılır. Üzerine mısır unu serpilerek harmanlanır. tencerede kaynamakta olan suyun içine atılır. Biraz kaynadıktan sonra pirinç, bulgur ve ince kıyılmış soğanı yağı, tuzu, biberi ilave tetkten sonra 10-15 dakika kaynatılır.

KAYNAK: Giresun Valiliği İl Kültür ve Turzim Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 958    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 16 Mart 2018 Cuma