Unlama - Giresun
Unlama Malzemeleri Nelerdir
- 1 bağ karalahana
- 1-2 adet soğan
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1/2 fincan fındık yağı
- 1 fincan pirinç
- 1 fincan bulgur
- 5 bardak su
- Acı biber
- Tuz
Unlama Nasıl Yapılır
Lahanalar ayıklanır, yıkanır ve ince ince kıyılır. Üzerine mısır unu serpilerek harmanlanır. Tencerede kaynamakta olan suyun içine atılır. Biraz kaynadıktan sonra pirinç, bulgur ve ince kıyılmış soğanı yağı, tuzu, biberi ilave tetkten sonra 10-15 dakika kaynatılır.
KAYNAK: Giresun Valiliği İl Kültür ve Turzim Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.
Unlama
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4053
Eklenme Tarihi :
06 Mart 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
21 Mart 2023 Salı