­ KURU PATLICAN YEMEĞİ | Kültür Portalı

Kuru Patlıcan Yemeği - Tokat

• 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kuru Patlıcan Yemeği Yapılışı:

Patlıcan yumuşayıncaya kadar haşlanır ve küp şeklinde doğranır. İki kere soğuk su ile suyu değişilir, kenarda tutulur. Kuzu eti tencerede çevrilir. Suyunu çektikten sonra yemeklik doğranmış kelle soğan tereyağında kavrulur. Soğan öldükten sonra salçası ve iki su bardağı su ilave edilir. Patlıcanlar ile bulgur konduktan sonra tuz, pul biber ile tatlandırılıp kısık ateşte patlıcanlar pişene kadar ağzı kapalı kaynatılır. Öneri: yemek piştikten sonra sarımsaklı yoğurtla yenilebilir.

Kuru patlıcan tarifi: Patlıcanlar ince alaca soyulur. Boylamasına 4’e bölünür. Sap kısmı bütün bırakılır. Tuzlu suya batırılır (böceklenmesini önlemek için). İpe takılır ve güneşte kurutulur. Güneş olmayan yerde kurursa rengi kararır.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Tokat Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 23472    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 02 Nisan 2020 Perşembe