­ BILDIRCIN DOLMASI | Kültür Portalı

Bıldırcın Dolması - Karaman

Malzemeler: 8 adet bıldırcın,  1 su bardağı iri pilavlık bulgur , 1 ade tkuru soğan, 3 adet domates,  3 adet yeşil biber, 250 gr. tereyağı,  2 yemek kaşığı salça,  1 tatlı kaşığı tuz, 1 kahve fincanı  zeytinyağı ve yeteri kadar su.

Yapılışı: Bıldırcınlar temizlenip, ocakta ütülür ve bir tencerede haşlanır. Soğan ve bir adet biber ince kıyılır. Tavada tereyağında soğan, biber, bir kaşık salça ve bulgur kavrulur. Hazırlanan iç, küçük bir tencerede pişirilir. Pişirilen bu için bir kısmı bıldırcınların içine doldurulur. Zeytinyağı ile 1 kaşık salça karıştırılarak haşlanmış ve doldurulmuş bıldırcınlara sürülür. Bir tepsiye yerleştirilir. Aralarına domates, biber konur ve fırına sürülür. Ayrı pişirilmiş iç malzemeden tepsinin ortasına konarak servis yapılır. Tarif Ramazan Gezer.

İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Görüntülenme Sayısı : 2531    Eklenme Tarihi : 17 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 18 Haziran 2018 Pazartesi