Pirpine Otu Yemeği - Hakkari
Pirpine Otu Yemeği Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg pirpine otu (bahar aylarında dağ yamaçlarından toplanan semizotu benzeri yabani ot)
- 1 avuç un
- 1 su bardağı yağ
- Tuz
Pirpine Otu Yemeği Nasıl Yapılır
Pirpine haşlanır ve suyunun süzülmesi için süzgeçten geçirilir. Yağda kavrulan un pirpirenin üzerine dökülür ve karıştırılır. İsteğe bağlı olarak üzerine yuöurta da kırılabilir.
Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Pırpine Oto Yemeği
Görsel Sahibi: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3734
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2017 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
19 Nisan 2023 Çarşamba