­ KAZ TİRİDİ | Kültür Portalı

Kaz Tiridi - Kütahya

• 1 adet kaz
  • 15 adet kurutulmuş yufka
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı

Kaz Tiridi Nasıl Yapılır

Temizlenen kaz haşlanır. Daha sonra pembeleşince kadar kızartılır. Tuz ilave edilir. Yufkalar kırılır, nemlendirilerek , üstü kapatılıp yumuşamaya bırakılır. Aynı işlem kazın suyu ile 2-3 defa tekrarlanır. Demlenen yufkalar bir tencereye alınarak ısıtılır. Kazın yağı ile birlikte yufkalara yedirilir. Yufkalar ne çok yumuşak ne de çok kuru olmalıdır. Sonra üzerine kaz bütün olarak veya yarım olarak konur. Sunum : Genel adet kaz tiridinin bütün olarak sofraya getirilip, etlerinin bir bilen tarafından ayrılması ve dağıtılmasıdır. Yanında mevsimine göre turşu (domates veya biber) ile servis edilir.

Görüntülenme Sayısı : 2980    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 04 Nisan 2024 Perşembe