­ ÇEŞNİGİR PAŞA CAMİİ | Kültür Portalı

Çeşnigir Paşa Camii - Isparta

Barla Kasabası Orta Mahalle’de bulunan caminin kapı üzerindeki kitabesinden H. 777 / M. 1376 tarihinde Çeşnigir Sinan Paşa tarafından yaptırıldığı yazmaktadır. Buna göre caminin Isparta ve civarının Osmanlı idaresine geçmesinden altı yıl önce yapıldığı anlaşılmaktadır. Yan duvarları kâgir, üzeri ahşap ve toprak damlı, minaresi sovan biçimli ve renkli tuğlalardan yapılmıştır. Kapının içerisinde sol tarafta gömülü bulunan bir kişinin mezar taşında Hafız Tuti’i Karamani ibaresi ve H. 794 / M. 1392 tarihi görülmektedir. Cami, 1878 yılında onarılarak damı kiremitli hale getirilmiştir. Cumhuriyet döneminde tekrar onarılarak bugünkü durumuna getirilmiştir.

Isparta Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Barla Kasabası Eğirdir/ISPARTA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6585    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Ocak 2022 Salı