­ SÜLEYMAN DEMİREL DEMOKRASİ VE KALKINMA MÜZESİ | Kültür Portalı

Süleyman Demirel Demokrasi Ve Kalkınma Müzesi - Isparta

Müze, Isparta şehir merkezine 24 kilometre uzaklıkta olan İslamköy’dedir. Külliye şeklinde yapılan ve müzenin de yer aldığı yapılar, 16 bin metrekare alan üzerine kurulmuştur. Külliye; cami, ana müze binası, kütüphane binası, lojman ve depo binalarından oluşur. Türkiye’nin 50 yıllık medeniyet mücadelesinde Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak da görev alan Süleyman Demirel’in yaşamından, deneyimlerinden örnekler, yurt içi ve yurt dışı gezilerinde kendisine verilmiş olan hediyeler, anı, şükran plaketleri ve fotoğrafları, yurt içi mizah yazarları tarafından değişik dönemlere ait karikatürler, Türkiye’nin kalkınmasında çok büyük önemi olan projelerin temel atma ve açılışlarına ait fotoğraflar çeşitli salonlarda sergilenmektedir. Müzenin kütüphane ve arşiv bölümlerinde yer alan binlerce eser de araştırma yapmak isteyenlere sunulmaktadır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Gezilecek Yerler

Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'ne, her tür araçla ulaşım sağlanabilmektedir.
Hıdır Mah. Hürriyet Cad. No:18 İslamköy, Atabey, Isparta.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6925    Eklenme Tarihi : 04 Mayıs 2018 Cuma    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2022 Perşembe