­ ZORZİLA HARABESİ | Kültür Portalı

Zorzila Harabesi - Isparta

Kalıntılardan anlaşıldığı kadarıyla küçük bir dağ kentidir. Kalıntılara yerel olarak “Zorzila Harabeleri” denilmektedir. Kent eğimli bir araziye oturmakta olup, kent üzerindeki yapıların yerleştirilebilmesi için teraslanmıştır. Kent muhtemelen Roma Dönemi'nde kurulmuş olmalıdır. Kent üzerinde podyumlu bir yapı, doğu kenarı basamaklı bir toplantı alanı ve güneyinde bir yapı yer alır. Bu yapıların güneyinde eteği çevreleyen birçok yapı kalıntısı ve kuzeyde bir tapınak kalıntısı mevcuttur.

Isparta Gezilecek Yerler

Harabe
Kültür Turizmi
Sütçüler- Kasımlar yolunun batısında yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta ve kasabanın kuzeybatısında Kurşunlu Tepesi’nin doğu eteğinde yer alan şehrin ismi bilinmemektedir.
Isparta

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 5430    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 16 Mart 2022 Çarşamba