­ SAÇ KAVURMA | Kültür Portalı

Saç Kavurma - Karaman

Saç Kavurma Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg koyun eti
  • 5 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 2 adet domates
  • 2 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Saç Kavurma Nasıl Yapılır

Bir tencereye sıvı yağ ile margarini koyarak kızdırmalı, sonra bu yağa aşağı yukarı iki-üç santim boyunda yarım santim eninde ince ve uzun parçalara doğranmış koyun eti ilave ederek, etler iyice kızarmış bir renk alıncaya kadar karıştırmak suretiyle kavurmalı, sonra da kavrulmuş bu etlere piyaz soğanı denen yarım ay şeklinde doğranmış soğanın yarısını ilave ederek, soğanlar pembe bir hal alıncaya kadar bunları da karıştırarak kavurmaya devam edilmelidir. Doğranmış 2 adet domates ilave ederek, domatesler suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam etmeli, sonra da tuz ve kalan soğanları da ilave ederek beraberce bir beş dakika daha pişirdikten sonra, iki-üç defada olmak üzere 2 bardak sıcak su katmalı ve etler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte bir-iki saat pişirilmelidir.

Tarif Ali Özgüven

İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Görüntülenme Sayısı : 5633    Eklenme Tarihi : 15 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Kasım 2023 Çarşamba