­ BILDIRCIN ÇÖMLEK KEBABI | Kültür Portalı

Bıldırcın Çömlek Kebabı - Isparta

MALZEMELER                                                                                     

8-10 Kişilik – Pişirme Süresi: 2,5 saat

  • 1 Adet 4 litrelik Testi
  • 15 Adet Bıldırcın
  • 8-10 Adet Arpacık Soğan
  • 5-6 Adet Sivri Biber
  • 4 Adet Domates
  • 2 Su Bardağı Su
  • Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber, Kimyon, Tatlı Kırmızı Toz Biber

YAPILIŞI

Bıldırcınların içi temizlenir, tüylerinden arındırılır. Kalan ince tüyleri ateşte ütülerek, yıkanıp kurulanır. Ortalarından ikiye kesilerek içi temizlenen bıldırcınlar, testinin ağzından geçecek şekilde parçalara ayrılır. Testinin içine sırasıyla bıldırcın, doğranmış biber, soğan ve domates konulduktan sonra baharatlar, tuz ve su eklenir. Testinin ağzı hamurla kapatılarak taş fırında pişirilir. Yemek piştikten sonra testinin ağız kısmı dikkatle kırılarak servis tabağına boşaltılıp sıcak olarak servis yapılır.

 

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 1614    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Mart 2018 Perşembe