­ BILDIRCIN ÇÖMLEK KEBABI | Kültür Portalı

Bıldırcın Çömlek Kebabı - Isparta

• 4 adet domates
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tatlı kırmızı toz biber

Bıldırcın Çömlek Kebabı Nasıl Yapılır

Bıldırcınların içi temizlenir, tüylerinden arındırılır. Kalan ince tüyleri ateşte ütülerek, yıkanıp kurulanır. Ortalarından ikiye kesilerek içi temizlenen bıldırcınlar, testinin ağzından geçecek şekilde parçalara ayrılır. Testinin içine sırasıyla bıldırcın, doğranmış biber, soğan ve domates konulduktan sonra baharatlar, tuz ve su eklenir. Testinin ağzı hamurla kapatılarak taş fırında pişirilir. Yemek piştikten sonra testinin ağız kısmı dikkatle kırılarak servis tabağına boşaltılıp sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 2714    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Ağustos 2023 Cuma