­ HELİSE | Kültür Portalı

Helise - Kahramanmaraş

• Karabiber
  • 2 su bardağı kadar sade yağ ve
  • Buharlı tencere (düdüklü)

Helise Nasıl Yapılır

Genel olarak dövme akşamdan ıslatılarak bir taşım kaynatılır, pişirilen etin kefi-köpüğü alınır. Kaynama noktasında dövme ile et karıştırılarak buharda pişirilir ve pişirilen malzeme büyük tahta kaşıkla dövülerek içindeki et ile dövmenin özümsenmesi sağlanır. Serviste yağın bir kısmı aşın yüzeyine dökülerek servise sunulur. Öneriler: Et ve döğmenin çok iyi dövülmesi gerekir. Et döğme pilavında eriyinceye kadar özeme işlemi sürdürülür.

Kaynakça: YILMAZOĞLU H. İ. (2014). Kahramanmaraş'ın Mutfak ve Beslenme Kültürü. Akdeniz'in Altın Kenti Kahramanmaraş. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını, 278.

Görüntülenme Sayısı : 9734    Eklenme Tarihi : 15 Aralık 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 17 Ekim 2023 Salı