­ BULGUR ÇORBASI | Kültür Portalı

Bulgur Çorbası - Isparta

Bulgur Çorbası Tarifi (4-6 Kişilik)                                                   

Pişirme Süresi: 25-30 dakika      

Bulgur Çorbası Malzemeleri Nelerdir?                                                                                                                  

  • 1 Çay Bardağı Bulgur

  • 1 Küçük Kâse Doğranmış Pastırma 

  • 1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut

  • 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

  • Kırmızı Pul Biber

  • Tuz

  • 5 Su Bardağı Su

Bulgur Çorbası Nasıl Yapılır?

Bir tencere içerisinde yağ ve pastırmalar kızartılır. Yeterli miktarda sıcak su eklenerek pastırmalar yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Pişmesine yakın içerisine tuz, bulgur, nohut ilave edilerek kaynatılmaya devam edilir. Çorba piştikten sonra kâselere konulur, isteğe göre üzerine kırmızı pul biber ekilerek sıcak servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 1963    Eklenme Tarihi : 16 Temmuz 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 15 Mayıs 2019 Çarşamba