­ BULGUR ÇORBASI | Kültür Portalı

Bulgur Çorbası - Isparta

Bulgur Çorbası Malzemeleri Nelerdir     

(4-6 Kişilik)   Pişirme Süresi: 25-30 dakika                                                                                                     

  • 1 çay bardağı bulgur

  • 1 küçük kâse doğranmış pastırma 

  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut

  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ

  • Kırmızı pul biber

  • Tuz

  • 5 su bardağı su

Bulgur Çorbası Nasıl Yapılır

Bir tencere içerisinde yağ ve pastırmalar kızartılır. Yeterli miktarda sıcak su eklenerek pastırmalar yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Pişmesine yakın içerisine tuz, bulgur, nohut ilave edilerek kaynatılmaya devam edilir. Çorba piştikten sonra kâselere konulur, isteğe göre üzerine kırmızı pul biber ekilerek sıcak servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3057    Eklenme Tarihi : 16 Temmuz 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 16 Haziran 2023 Cuma