­ YOĞURTLU SARIMSAK AŞI | Kültür Portalı

Yoğurtlu Sarımsak Aşı - Kilis

• 1 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yoğurtlu sarımsak Aşı Nasıl Yapılır

Yemeğe başlamadan 4 - 5 saat önce yoğurdun üzerine 1 çorba kaşığı tuz ve 3 su bardağı su konur. Bez bir torba ile suyu süzülür. (Pişirirken kesilmemesi ve ekşiliğinin gitmesi için süzülür) Et sıvı yağla birlikte tencerede kavrulur. Üzerine 6 su bardağı su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar düdüklü tencerede pişirilir. Sarımsaklar soyulur, yıkanır, 3 cm boyunda doğranır. (Yapraklar kullanılmaz.) Pişen etin üzerine ilave edilerek yumuşayıncaya kadar (5-10 dakika) pişirilir. Süzülen yoğurt çelik bir tencereye alınır. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı un ve 1 yumurta konarak iyice karıştırılır. Kısık ateşte sürekli karıştırılarak kaynayınca ateşten alınır. (Yoğurt pişirilir.) Yemeğin suyundan bir kaç kepçe yoğurda karıştırılır. Sonra yoğurt yemeğe ilave edilir. Üzerine karabiber serpilir. Firik pilavı veya bulgur pilavı ile servis yapılır.

NOT: Sarımsak aşı istenirse yarım kg soğan, yarım kg sarımsakla da hazırlanabilir. Et düdüklü tencerede yaklaşık 1 saatte pişer.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 1068    Eklenme Tarihi : 16 Kasım 2023 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 11 Aralık 2023 Pazartesi