Karın Dolması (Bumbar) - Isparta
Karın Dolması İçin Melzemeler: (6-8 Kişilik)
- 1 Adet Kuzu Karnı (İşkembe)
- Yarım kg Karaciğer
- 1 Su Bardağı Pirinç
- 1 Su Bardağı Bulgur
- 1 Adet Domates
- 3-4 Diş Sarımsak
- 1 Kaşık Domates Salçası
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Çay Kaşığı Toz Nane
- Karabiber, Kimyon, Kırmızı Biber
- Tuz
Karın Dolması Yapılışı:
Öncelikle iç pilavı yapılır. Pirinçler ıslatılarak kar beyaz olunca yıkanıp süzülür. Diğer taraftan sıvı yağ ile incecik doğranmış soğanlar sote yapılır. Soğanlar altın sarısı renk alınca minik küpler şeklinde doğranmış ciğerler ilave edilerek onlar da sotelenir. Pirinç ve bulgur ilave edilir, biraz daha kavrulur. İçerisine karabiber, toz nane, kırmızı toz biber atılır. Sıcak su verilerek kısık ateşte 15 dakika demlendirilir. Soğuduktan sonra kaşıkla temizlenmiş karnın (bumbarın) içine doldurulur. İçi doldurulan karın temiz bir iğne iplik ile dikilir. İpliğin iki ucu düğümlenir. Derin bir tencereye karınların üzerini geçecek şekilde kavrulmuş salçalı su doldurularak pişirilir. Piştikten sonra karın dışarı alınarak ipi sökülüp, içinin pilavı tabaklara boşaltılarak servis yapılır. Deri kısmı ince ince doğranarak yenildiği gibi işkembe çorbası da yapılabilir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Geleneksel Mutfak
Karın Dolması
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2361
Eklenme Tarihi :
15 Mart 2018 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
03 Nisan 2020 Cuma