Pöç - Kayseri
Pöç Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg dana pöç
- 3 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 1 çay kaşığı kaya tuzu
Pöç Nasıl Yapılır
Pöçler geniş bir tencereye alınır. 4 litre su ilave edelim. Tuz ve karabiber ilave edilip ocakta kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca üzerindeki köpükleri alınır. Tencerenin kapağı kapatılarak çok kısık ateşte en az 3-4 saat pişirilip servis edilir.
Kaynak: Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı, Yunus Emre AKKOR, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, 2019
Pöç
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Pöç
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1733
Eklenme Tarihi :
22 Eylül 2023 Cuma
Güncellenme Tarihi :
22 Kasım 2023 Çarşamba