Cillincop - Antalya
Cillincop (Tahinli Un Helvası) Malzemeleri Nelerdir (4 Kişilik)
- 1 su bardağı un
- ½ su bardağı tahin
- 1 çay bardağı çitlembik
- 1 su bardağı pekmez
- ½ su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Cillincop (Tahinli Un Helvası) Nasıl Yapılır
- Çitlembik tohumlarını havanda yağı çıkıncaya kadar dövünüz ve hazır ediniz.
- Pekmezi, suyu ve şekeri çukur bir kap içinde karıştırınız.
- Unu tencereye koyunuz. Kısık ateşte, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak iyice kızıncaya kadar kavurunuz.
- Kavrulmuş una dövülmüş çitlembikleri ve tahini katınız. Karıştırarak tahini una yediriniz ve tencereye azar azar pekmezli su karışımını ekleyip karıştırarak helvaya kıvam tutturunuz. Ilımaya bırakınız.
- Ilımış helvayı kaşık kaşık alınız. Servis kabına öbek öbek döşeyiniz. Üzerlerine istiyorsanız ilaveten ezilmiş çitlembik serpiştiriniz ve servise veriniz.
Kaynak: “Cillincop (Tahinli Un Helvası)”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 124.
Cillincop
Görsel Sahibi: Gülay Batmaz
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5632
Eklenme Tarihi :
22 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
01 Şubat 2022 Salı