Ovma Helvası - Isparta
Ovma Helvası Malzemeleri Nelerdir (10-12 Kişilik)
Hazırlama ve Pişirme Süresi: 20-25 dakika
- 1 kg pekmez
- 1,5 kg buğday nişastası
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- Su
- 250 g ceviz içi
Ovma Helvası Nasıl Yapılır
Nişasta, biraz suyla ezilir ve sulandırılır. Pekmez ve tereyağı ilave edilir. Ateşe konularak sürekli karıştırılır. Pilav kıvamına geldiğinde ateşten indirilir. Pişirildikten sonra üzerine dövülmüş ceviz içi konularak servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Ovma Helvası
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3999
Eklenme Tarihi :
26 Mart 2018 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
16 Haziran 2023 Cuma