Şekerleme Malzemeleri Nelerdir
10-12 Kişilik – Hazırlama Süresi: 1 saat – Pişirme Süresi: 30 dakika
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 7-8 çay bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 yumurta
- Dövülmüş ceviz
- Tarçın
- Toz şeker
Şekerleme Nasıl Yapılır
Pudra şekeri, sıvı yağ, un, yoğurt, karbonat ve yumurta karıştırılarak yoğrulur. Yoğrulan hamur küçük daireler şeklinde açılıp içine ezilmiş ceviz, tarçın ve toz şeker konularak kenarları kapatılır.
Tepsiye döşenerek fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü