­ HELLE ÇORBASI | Kültür Portalı

Helle Çorbası - Amasya

Helle Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Kara biber
  • 5 su bardağı su

Helle Çorbası Nasıl Yapılır

2 Yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. 5 su bardağı soğuk su eklenir. Bir başka kapta bol suda haşlanmış bir çay bardağı pirinç hazırlanan meyaneye katılır. Kaynayana kadar devamlı karıştırılarak pişirilir. Üzerine kara biber serpilerek servis yapılır.

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 13131    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı