Helle Çorbası - Amasya
Helle Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı pirinç
- Kara biber
- 5 su bardağı su
Helle Çorbası Nasıl Yapılır
2 Yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. 5 su bardağı soğuk su eklenir. Bir başka kapta bol suda haşlanmış bir çay bardağı pirinç hazırlanan meyaneye katılır. Kaynayana kadar devamlı karıştırılarak pişirilir. Üzerine kara biber serpilerek servis yapılır.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Helle Çorbası
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
13131
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı