­ ÇALÇA ÇORBASI | Kültür Portalı

Çalça Çorbası - Kocaeli

Yemeğin Malzemeleri: 250 gr hindi eti, 2-3 tane karabiber, 2 tane defne yaprağı, 1 tane çarliston biber, 1 tane kırmızı biber, 2-3 diş sarımsak, 1 tutam dereotu, 1 lt süt. Yemeğin Hazırlanışı: Tencerenin içine 2 diş sarımsak, yıkanmış hindi eti ve defne yaprağını 2 su bardağı su ile haşlayın. Başka bir tencerede 2 kaşık un ile 2 kaşık margarini meyane yapın. Beyaz et suyu (hindi) ilave edin sütü ekleyin sürekli karıştırın. Küçük bir tavada biberleri kesip kavurun çorbaya ilave edin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra sıcak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 2646    Eklenme Tarihi : 13 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 31 Ekim 2017 Salı