Çalça Çorbası - Kocaeli
Yemeğin Malzemeleri: 250 gr hindi eti, 2-3 tane karabiber, 2 tane defne yaprağı, 1 tane çarliston biber, 1 tane kırmızı biber, 2-3 diş sarımsak, 1 tutam dereotu, 1 lt süt. Yemeğin Hazırlanışı: Tencerenin içine 2 diş sarımsak, yıkanmış hindi eti ve defne yaprağını 2 su bardağı su ile haşlayın. Başka bir tencerede 2 kaşık un ile 2 kaşık margarini meyane yapın. Beyaz et suyu (hindi) ilave edin sütü ekleyin sürekli karıştırın. Küçük bir tavada biberleri kesip kavurun çorbaya ilave edin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra sıcak servis yapılır.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4584
Eklenme Tarihi :
13 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
31 Ekim 2017 Salı