Sırma (Çörek) - Isparta
MALZEMELER
- Çeşitli Meyveler
YAPILIŞI
Bu tatlı bütün meyvelerle yapılabilir. Mesela eriği seçecek olursak, erikler yıkandıktan sonra bir kazanda kaynatılır. İyice pişen erikler bir kevgire alınır ve kevgirden ezilerek geçirilir. Bir sininin üstüne elde edilen marmelat dökülür. Sinide iyice yayılır. Birkaç gün sinide duran erik marmelatı kurur. Serin yerde muhafaza edilir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sırma (Çörek)
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2063
Eklenme Tarihi :
02 Nisan 2018 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
02 Nisan 2018 Pazartesi