Roman Kavurma - Düzce
Roman Kavurma Malzemeleri Nelerdir
- 500 g uykuluk
- 500 g yürek
- 500 g böbrek
- 300 g ciğer
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Yarım yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Roman Kavurma Nasıl Yapılır
Uykuluk, yürek, böbrek ve ciğerler doğranır ve ayrı ayrı kaplarda ortalama 10 dakika kavrulur. Kavurma işleminden sonra hepsi bir tavada birleştirilir ve bu şekilde 5 dakika daha kavrulur. Tuz ve baharatları eklenerek sunuma hazırlanır.
Hazırlanış Süresi; 40 dakika 6-8 kişilik
Roman Kavurma
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3657
Eklenme Tarihi :
09 Şubat 2018 Cuma
Güncellenme Tarihi :
12 Ekim 2023 Perşembe