­ İSTANBUL PİLAVI | Kültür Portalı

İstanbul Pilavı - İstanbul

• Yarım tatlı kaşığı zencefil
  • Yarım su bardağı bezelye (taze iç)
  • Yarım su bardağı antep fıstığı (dövülmemiş)

İstanbul Pilavı Nasıl Yapılır

30 dakika sıcak tuzlu suda beklettiğiniz pirinci yıkayıp süzün. Pirinçleri bademlerle birlikte tereyağında kavurun. Haşladığınız tavuk göğsünün suyundan 2 bardak ayırın. Yarım kahve fincanı suda 30 dakika kadar beklettiğiniz safranı tavuk suyunun içine katın. Didiklediğiniz tavuk etini bezelye, tuz ve zencefille birlikte daha önceden kavurduğunuz pirincin içine ilave edin, bunun üzerine kalan tavuk suyunu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pilavın içine daha önceden sıcak suda beklettiğiniz Antep fıstıklarının iç kabuklarını soyup pilavınıza ekleyin, pilavınızı dinlenmeye alın. Afiyet olsun.

Görüntülenme Sayısı : 7966    Eklenme Tarihi : 07 Mayıs 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 15 Ağustos 2023 Salı