Dövmeç - Adıyaman
Dövmeç Malzemeleri Nelerdir
- 5 adet büyük boy patlıcan
- 2 adet domates
- 5-6 adet etli dolmalık biber
- 5 diş sarımsak
- 125 g tereyağ
Dövmeç Nasıl Yapılır
Öncelikle patlıcan, domates ve biberler fırınlanıp kabukları soyulur. Karıştırıcı yardımıyla iyice ezilir, yine sarımsaklar da ezerek bu karışıma ilave edilir, tuz eklenir. Hazırlanmış olan karışım cam bir fırın kabına konulur ve üzeri bir kaşık yardımıyla düzelterek küçük parçalar halinde tereyağı ilave edilir. Orta dereceli ısıda üzeri kızarana kadar pişirilir.
Kaynak: Adıyaman CEMİLE yemek kitabı, Mehmet ÖNCÜ
Dövmeç
Görsel Sahibi: Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
11634
Eklenme Tarihi :
28 Mayıs 2019 Salı
Güncellenme Tarihi :
23 Ocak 2023 Pazartesi