­ KEŞKEK | Kültür Portalı

Keşkek - Karabük

Keşkek Malzemeleri Nelerdir

  • 2 kg dana eti 
  • Yeteri kadar keşkek 
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber 
  • Tuz 

 Keşkek Nasıl Yapılır

Derin tencereye önce buğday daha sonra üzerine kemikli et olmak üzere tüm malzemeler konularak tencere ağzına kadar su ile doldurulur. Önceden ıslatılmış keşkek fırınlarında ağzı açık olarak pişirilir. Genellikle akşam konulur, sabah fırından alınarak sıcak olarak ikram edilir. 
Görüntülenme Sayısı : 2954    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Ekim 2023 Salı