Safranlı Pilav - Karabük
Safranlı Pilav Malzemeleri Nelerdir
- Yarım kg pirinç
- 2 adet patlıcan
- Karabiber
- 100 g tereyağı
- 100 g ayçiçek yağı
- Tuz
- Bir kuru soğan
- Yarım çay kaşığı safran
- 1 litre kemik suyu
- Nohut büyüklüğünde sakız
Safranlı Pilav Nasıl Yapılır
Pirinç ılık suda ıslatılır ve soğuk su ile yıkanır. Soğan küp şeklinde doğranıp tencerede kavrulur. Soğanlar kavrulunca üzerine pirinç ilave edilir. Pirinç kavrulurken ayrı bir tencerede su kaynatılıp içine sakız safran tuz karabiber ve diğer baharatları koyarak kısık ateşte bekletilir. mantarlar küp şeklinde doğranır ve baharatlı su karışımı kavrulmuş pirincin içerisine eklenir. Kısık ateşte 15 dk. pişirilir.
Safranlı Pilav
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3323
Eklenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
24 Ekim 2023 Salı