­ SAFRANLI PİLAV | Kültür Portalı

Safranlı Pilav - Karabük

Safranlı PilavTarifi

Safranlı Pilav İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • Yarım kg pirinç
  • 2 adet patlıcan
  • Karabiber 
  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr ayçiçek yağı 
  • Tuz 
  • Bir kuru soğan 
  • Yarım çay kaşığı safran
  • 1 litre Kemik suyu
  • Nohut büyüklüğünde sakız

Safranlı Pilav Nasıl Yapılır? 

Pirinç ılık suda ıslatılır ve soğuk su ile yıkanır. Soğan küp şeklinde doğranıp tencerede kavrulur. Soğanlar kavrulunca üzerine pirinç ilave edilir. Pirinç kavrulurken ayrı bir tencerede su kaynatılıp içine sakız safran tuz karabiber ve diğer baharatları koyarak kısık ateşte bekletilir. mantarlar küp şeklinde doğranır ve baharatlı su karışımı kavrulmuş pirincin içerisine eklenir. Kısık ateşte 15 dk. pişirilir. 
Görüntülenme Sayısı : 1384    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 09 Mayıs 2019 Perşembe