Şehzade Pilavı - Karabük
Şehzade Pilavı Tarifi
Şehzade Pilavı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
-Yarım kg pirinç
-Kültür mantarı
-Çam fıstığı
-Kuş üzümü
-Kuru veya yaş dereotu Tarçın
-Karabiber
-Margarin
-Tuz
-Sıvıyağ
-Kaşar peyniri
Şehzade Pilavı Nasıl Yapılır?
Pirinçler ıslanıp yıkanır. Fıstıklar pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine pirinç eklenip biraz daha kavrulduktan sonra içine kültür mantarı doğranır. Kuş üzümü, tarçın, dereotu, baharatlar ve su eklenilerek pilav haline getirilir. Pilav dinlendikten sonra küçük güveçlere alınarak üzerine kaşar peyniri konulup fırında kızartılıp servis edilir.
Şehzade Pilavı
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3184
Eklenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba