Köy Dolması İlisıra Dolması - Karaman
Köy Dolması İlisıra Dolması Malzemeleri Nelerdir
- Taze veya kuru patlıcan uzun ince doğranmış
- Bulgur
- Kıyma
- Maydanoz
- Baharat
- Tereyağı
- Salça
- Tuz
- Domates
Köy Dolması İlisıra Dolması Nasıl Yapılır
Kuru patlıcan haşlanır. Kıyma, bulgur, rendelenmiş domates, salça maydanoz ve baharat ilave edilen harç karıştırılır ve el içerisinde oval olarak içli köfte haline getirilir. Daha sonra haşlanmış patlıcanlar dışında sarılarak tencereye yerleştirilir. Üzerine örtecek kadar su konur. Tuz ilave edilir. Bir ağırlık konarak ağzı kapatılır ve 45 dakika pişirilir. Sarımsaklı süzme yoğurt ilave edilerek yenir.
İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.KomKöy Dolması İlisıra Dolmasısan Ofset
Köy Dolması (İlisıra Dolması)fotoğrafının sahibi H.İbrahim İNCEKARA
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
11570
Eklenme Tarihi :
14 Ocak 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
08 Kasım 2023 Çarşamba