Kars Kaşarı ve Balı - Kars
Kars Kaşarı; Yaz kaşarı mayıs, temmuz dönemi doğadan beslenen ineklerin sütünden yapılır. Ağustostan itibaren otlar kurur, havalar soğur. Hayvanlar dam altında, şekerpancarı sapı, küspe, saman vesaire ile beslenmeye başlar, sütün kalitesi düşer. Yaz kaşarının rengi sarı olur. Gözenekleri vardır. Parmağınızla peynire dokunursanız tereyağına değmiş gibi olursunuz. Dana kursağından yapılan doğal maya kullanılır. Kaşara rayihasını veren bu maya ve otun kokusudur Soğuk hava depolarında +2-4 derece en az 45 gün bekletilen yaz kaşarı eski kaşar olur. Kaşarın bir yıl dayanma gücü vardır. Tuz oranının yükseltilirse 2 yıla kadar bekleyebilir. Kars Balı; Petek ve süzme bal olarak kars çiçeklerinden beslenen arılar tarafından yapılır. Kars balı adını duyurmuştur. Kaynak: Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Bal. Fotoğraf: Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kaşar. Fotoğraf: Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6443
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
04 Ocak 2018 Perşembe