Keşkek - Uşak
Keşkek İçin Gerekli Malzemeler:
- 500 gr keşkeklik buğday
- 2 adet kuru soğan
- zeytinyağı
- tereyağı
- 4 su bardağı et suyu
Sos İçin Gerekli Malzemeler:
- 250 gr kuşbaşı kuzu eti
- 1 kaşık biber salçası
- 2 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet biber
- 1 tutam kekik
Keşkeğin Yapılışı:
Keşkeklerimizi akşamdan ıslarız, çömleğimize soğan, zeytinyağı ile birlikte ocağa koyup kavururuz. Soğanlar pembeleşince altını kısarak ocakta bırakırız ilk suyunu çektiğinde bir kaba alıp çırparız daha sonra tekrar boşaltıp et suyu ve tereyağı ilave ederiz. Suyunu çekinceye kadar ocakta kaynatırız suyunu çekince kapatıp sararak demlenmeye bırakırız .
Sosun Yapılışı:
Soğan, biber, kuşbaşı et, domates, biber salçası küçük çömlekte pişirmeye başlarız. Etin suyunu bırakmasını bekler ve altını kısarak pişirmeye devam ederiz.Etler yumuşayınca altını kapayıp keşkekle birlikte servis yaparız.
Kaynak: Dilek ALTINTEN
Uşak Geleneksel Mutfak
Keşkek
Görsel Sahibi: Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6259
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
27 Mart 2020 Cuma