­ TAŞKÖPRÜ KENT TARİHİ MÜZESİ | Kültür Portalı

Taşköprü Kent Tarihi Müzesi - Kastamonu

Sultan II. Mahmud 1826’da Yeniçeri Ocağı’nı kaldırıp Asakir-i Mansure-i Muhammediye isimli yeni bir ordu kurarak Osmanlı odusunu yeniden yapılandırmış, ancak bu ordu Osmanlı İmparatorluğu’nun geniş sınırlarını korumakta yetersiz kalmıştır. Bu durumda tarıma dayalı Osmanlı ekonomisini de sekteye uğratmadan güvenliğin sağlanabilmesi için düzenli orduya destek olacak, yarı zamanlı bir askeri teşkilat tasarlanmıştır. Böylece 1834 yılında Redif Birlikleri oluşturulmuştur.

Kent müzesine ev sahipliği yapan bina, 1890’lı yıllarda Redif Taburu Binası olarak inşâ edilmiştir. 1912’den sonra Osmanlı ordusunun yeniden yapılanması nedeniyle Redif Birlikleri kaldırılınca, Redif Taburu binası uzun bir süre daha askerlik hizmetleri için kullanılıp sonrasında Sağlık Bakanlığı Dispanseri'ne dönüştürülmüştür. Dispanser kapandıktan sonra bina 2007 yılında Taşköprü Belediyesi’ne devredilmiş ve restore edilip 2017 yılında Kent Müzesi olarak açılmıştır.

Kaynak: Taşköprü Kent Tarihi Müzesi İnternet Sayfası

Kastamonu Gezilecek Yerler

Kültür Turizmi
Kastamonu-Taşköprü arası 45 km. mesafededir. Yaklaşık 30-40 dakika yolculuktan sonra Taşköprü ilçesine ulaşılmaktadır. Toplu taşıma kullananlar için Kastamonu Cevizli Park'tan Taşköprü'ye her 15. dakikada bir dolmuş vardır. Müze Taşköprü şehir merkezindedir.
Harmancık Mahallesi, 37400 Taşköprü/Kastamonu
+90 (366)-417-29-39
admin@taskoprumuzesi.com

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6317    Eklenme Tarihi : 21 Mayıs 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Şubat 2021 Perşembe