­ HENGEL | Kültür Portalı

Hengel - Ağrı

 Hengel Malzemeleri Nelerdir

  • Un
  • Su

Hengel Nasıl Yapılır

Buğday unundan ele yapışmayacak bir kıvamda hazırlanan hamur bir süre dinlendirilir, yufka şeklinde ince olarak açılır ve kareler şeklinde kesilir. Kaynar suda haşlandıktan sonra süzülür ve bir tepsiye çekilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt veya hengel sosu dediğimiz yöremize has kurut isimli bir malzeme ezilerek dökülür yine içinde küçük soğan parçacıkları kavrulmuş tereyağı dökülerek servis yapılır. Bekletilmeden ve soğutulmadan yenmesi gerekir. 

Kaynak: "(2011). Ağrı Kültür ve Turizm Rehberi."

Ağrı Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 21135    Eklenme Tarihi : 23 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 05 Ocak 2022 Çarşamba