Malzemeler: 5 adet yufka, 1 kg ıspanak, 1 baş soğan, 1 tutam tuz, karabiber, kırmızı toz biber, sıvı yağ, yumurta, 4 kaşık yoğurt, çörek otu, susam.
Yapılışı: Ispanak temizlenir. Küçük küçük doğranır. 1 adet kuru soğan içine doğranır. Biraz sıvı yağ, tuz, kara biber ve kırmızı biber ilave edilerek ıspanaklar sıkılır ve öldürülür. Yufkalar ortadan ikiye bölünüp hazırlanmış harçtan içine serpilerek rulo yapılır. Tepsinin ortasından başlayıp dolaya dolaya tepsi doluncaya kadar aynı yöntem izlenir. Yoğurt ve yumurta çırpılıp yufkaların üzerine sürülür. En son olarak da susam ve çörek otu serpilir ve fırına verilir.
KAYNAK KİŞİ: Adı Soyadı : Ülbiye KURTULMUŞ Doğum Tarihi : 1962 Doğum Yeri : Karahalil Kasabası / KIRKLARELİ İkamet Yeri : KIRKLARELİ Derleme Tarihi : Aralık 2010 Kaynak kişi bu böreği annesinden öğrenmiş, yapmaya başlamış ve halen yapmaktadır. Derlemeyi Yapan: Zekeriya Kurtulmuş Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Araştırmacısı.