Mürdümük Çorbası - Muğla
Mürdümük Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 1,5 su bardağı mürdümük
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1-2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 5-6 su bardağı sıcak su
Mürdümük Çorbası Nasıl Yapılır
Mürdümükler yıkanır, süzülür. Yarım saat kadar ıslatılırsa daha çabuk pişer. Soğan doğranır, ocağa alınan bir tencerede ısıtılan zeytinyağında sararana kadar kavrulur. Salça, toz kırmızı biber ve mürdümükler de ilave edilip kavrulduktan sonra sıcak su konur, kaynayana kadar karıştırılır. Taneler yumuşayıp suyu ile özleşince çorba hazırdır. Servisi, sıcak yapılır. Yerken üzerine tercihe göre turunç ya da limon sıkılır. Datçalıların “pava” dedikleri ezme ise soğan ile birlikte haşlanan mürdümüklerin, ezilip krema kıvamına getirildikten sonra üzerine zeytinyağı ve limon suyu, tercihe göre sarımsak ve dereotu ekleyerek yapılır.
Kaynak: Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Mürdümük Çorbası
Görsel Sahibi: Aydın DURDU
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3581
Eklenme Tarihi :
06 Haziran 2017 Salı
Güncellenme Tarihi :
06 Ocak 2025 Pazartesi