Sarığı burma - Sivas
Sarığı Burma İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 su bardağı su
- ½ su bardağı süt
- 400 g erimiş tereyağı
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Şurubu için;
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 limon suyu
Sarığı Burma Nasıl Hazırlanır?
Su, süt, un ve çok az tuz katılarak baklava hamuru yoğrulur, yumurta büyüklüğünde yumaklar alınır. Üzeri hafif nemli bir bez ile örtülür, 15-20 dakika dinlendirilir. Altı görünen incelikte açılan yufkalar bir örtüye yayılarak hafif kurutulur. Üzerine ceviz ekilen yufkalar kırılmadan kendi üzerinde kırıştırılmak üzere eni geniş bir şerit yapılır. Tepsinin ortasından başlamak üzere sarık sarar gibi tepsi bütün yufkalarla tamamlanır. Üzerine köpüğü ve dibindeki tortusu alınmış kızdırılmış tereyağı ekilir. Pembeleşinceye kadar fırında kızartılır. Tepsinin sıcaklığı ile aynı ılıklıkta olmak üzere şerbeti ekilir.
Kaynak: Müjgân ÜÇER (Araştırmacı Yazar)
Sarığıburma
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
18230
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
30 Ekim 2019 Çarşamba