­ ANTİK SU KEMERİ | Kültür Portalı

Antik Su Kemeri - Kocaeli

İzmit merkezinin kuzeyinde Üçtepeler mevkiinde Karaüzümsirki ile Üçtepeler'deki yerleşim alanı arasındaki dere yatağında kalan saha üzerinde yer almaktadır. Yaklaşık 50 metre uzunluğunda, 15 metre yüksekliğinde ve iki katlı olarak inşa edilmiş, temelleri Roma Dönemi izlerini taşımaktadır. Su kemerinin M.S. 2'nci yüzyılda imparator Trajan Dönemi'nde Nicomadia Valisi Plinius tarafından yaptırıldığını antik kaynaklardan öğrenmekteyiz. Yapıldığı dönemlerden sonra sürekli onarım gördüğü, üst kısımlarında bulunan Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait izlerden anlaşılmaktadır.

Kaynak: Kocaeli İl Kültür Turizm Müdürlüğü

Kocaeli Gezilecek Yerler

Harabe
Kültür Turizmi
Kocaeli, İzmit İlçesi, Üçtepeler Köyü'nden Kabaoğlu Köyü yönüne giden asfalt yolun köy çıkışından sola ayrılan toprak yolun izlenmesiyle, ulaşılır.
İzmit- Üçtepeler

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 15381    Eklenme Tarihi : 25 Haziran 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 26 Mart 2021 Cuma