­ TCG GAYRET MÜZESİ - İZMİT | Kültür Portalı

Tcg Gayret Müzesi - İzmit - Kocaeli

10 Mayıs 1946 yılında Amerika Birleşik Devletleri tarafından yapılan savaş gemisine USA Everson adı verilmiştir. 1973 yılında USA Everson Gemisi Türk Donanma Komutanlığı'na alınmış ve TCG Gayret adı verilmiştir. TCG Gayret gemisi 20 yılı aşkın süre içinde bir çok önemli görevi başarıyla yerine getirmiştir.

1995 yılında hizmet dışına ayrılan gemi, "Müze-Gemi Projesi" kapsamında Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Donanma Komutanlığı'nın müşterek girişimleri ile modern müzecilik anlayışına göre dekore edilerek 1997 yılında TCG Gayret Müzesi olarak İzmit sahilinde yeni görevine başlamıştır.

Kocaeli Gezilecek Yerler

Şehir merkezindedir.
Salim Dervişoğlu Cad. Yelken Kulübü Yanı/Kocaeli
0 (262) 323 33 83

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 57159    Eklenme Tarihi : 18 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 13 Ocak 2020 Pazartesi