­ ETLİ YAPRAK DOLMASI | Kültür Portalı

Etli Yaprak Dolması - Kocaeli

Etli Yaprak Dolması Malzemeleri Nelerdir

  • 7 ½ bardak su
  • 400 g asma yaprağı
  • 500 g dolmalık kıyma
  • 1 büyük soğan (küçük doğranmış)
  • ¼ bardak pirinç
  • ½ bardak domates suyu
  • Arzuya göre, yarım demet kıyılmış dereotu (saplarını saklayın)
  • Tuz
  • Karabiber (arzuya göre)
  • 5 çorba kaşığı margarin
  • 2 bardak yoğurt

Etli Yaprak Dolması Nasıl Yapılır

6 bardak su tencerede kaynatılır. Yapraklar içine atılır. 2 dakika tutulur. Kevgirle yırtılmadan çıkarılır. Süzgeçte süzülür. Sapları kopartılır, süzgecin kenarına dizilir. Et, soğan, pirinç, domates suyu, dereotu, tuz ve biber bir kapta iyice karıştırılır. Dereotu sapları kalın dipli bir tencerenin dibine yayılır. Asma yaprağı sarabilecek parçalara ayırılır (orta boy bir yaprak 3 veya daha fazla parçaya ayrılabilir). Bölünen yaprak avuç içine alınır. İçine bir miktar dolma harcından koyarak katlanır ve tencerenin içersine sıra ile dizilir. Üzerine margarin dilimlenip, 1 ½ bardak su ilave edilir, (arzu edilirse, üzerine biraz domates rendeleyebilirsiniz). Kapağı kapatılıp orta hararette 50 dakika pişirilir. Yerken suyu dolmaların üzerine gezdirilir. Çırpılmış yoğurtla servis edilir.

Kocaeli Geleneksel Mutfak

Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 1914    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 26 Şubat 2024 Pazartesi