Kuymak - Kocaeli
Kuymak Malzemeri Nelerdir
- 1/5 kg su
- 3 su bardağı mısır unu
- 250 g tereyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 300 g telli peynir
Kuymak Nasıl Yapılır
Tereyağı pembeleşinceye kadar kızdırılır ve su koyulur. 1 yemek kaşığı tuz ilave edildikten sonra 3 yemek kaşığı mısır unu karıştırılarak ilave edilir. Koyulaşıncaya kadar kısık ateşte 15 dakika pişirilir. 300 g telli peynir konulur 5 dakika daha kısık ateşte pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Kocaeli Geleneksel Mutfak
Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kuymak
Görsel Sahibi: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4748
Eklenme Tarihi :
18 Ocak 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
26 Şubat 2024 Pazartesi